Koyuncu; ‘Expected rate could not be achieved’

Publishing

Update

Didim Turizm Derneği Başkanı Melih Koyuncu, 2023 yaz sezonunu değerlendirdi.

Ekonomik istikrarsızlıklara, fiyat artışlarına ve maliyetlere rağmen Didim’in muhtemelen sezonu yüzde 70 civarında otel doluluk oranıyla kapatacağını belirtti.

Didim’de turizm sezonu artık sona yaklaşırken, yerel basına yaptığı yazılı açıklamada Koyuncu, ekonomik istikrarsızlık, artan enflasyon ve maliyetler nedeniyle sezonun yönetilmesinin zor olduğunu söyledi.

Koyuncu, şunları söyledi: “Öncelikle şunu söylememiz gerekiyor ki yönetimi çok zor çünkü ekonomik istikrarsızlık, salgının yansımaları, enflasyonun artması gibi nedenler turizm hizmetlerinin maliyetlerini artırdı.

“Otel sahiplerinin, turizm hizmet işletmecilerinin ve yöneticilerinin, çalışanlarının çalışma becerilerini ve yeteneklerini test ettiği bir süreç diyebiliriz.

“Didim her yıl olduğu gibi bir takım olumsuz süreçlerin gölgesinde ve gurbetçi vatandaşlarımızın Didim’i tercih etme eğilimiyle haziran ayından eylül ortasına kadar geçen sürede turizm sezonuna başladı. Olumlu bir ivme kazandı.”

Değerlendirmelerine devam eden Koyuncu, “Bu süreçte Didim için farklı pazarlardan misafir taleplerini toplamaya çalışıyoruz, otelcilerimiz ve acentalarımız da pazar çeşitliliğini artırmak için ortak çalışmalarını sürdürüyor.”

Mr Koyuncu

Koyuncu, Didim’in İngiltere, Bulgaristan, Polonya, Rusya, Belarus, Almanya, Romanya, Ukrayna, Fransa, Hollanda, Balkan ülkeleri, Azerbaycan, Letonya, Litvanya ve Çek pazarı gibi birçok ülkeden ziyaretçi çekmeye devam ettiğini vurguladı. Avrupa’da ikamet eden gurbetçiler olarak.

“Başta da belirttiğim gibi yüksek fiyat artışları ülke bazında talebin kaybolmasına neden oldu ve genel olarak istenilen gece ve kişi sayısı karşılanamadı.”

Şunları ekledi: “Seviyelere ulaşılamadı. Sezon bazında doluluk oranlarının yüzde 70-80 aralığında olduğunu düşünüyorum. Resmi verilerin açıklanmasıyla bu netleşecek ama çok fazla sapma olacağını düşünmüyorum. Üstelik önceki sezonlarla karşılaştırırsak bu sezon asayiş ve temizlik açısından iyi bir dönem geçirdik.

“Bu noktada Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca’ya, Didim Belediyesi’ne ve Didim Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum.”

 

Category:

Share this post